T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Şehit Osman Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

2025 YKS HAZIRLIKLARI- YAZ PROGRAMI

11. sınıfta bulunan öğrencilerimizin 9. ve 10. sınıf TYT konuları ve 11. sınıf AYT konularından MEB ‘ in yayınladığı YKS konu ve kazanımlara göre ‘2025 YKS Çalışma Programı’ oluşturulmuştur. Program uygulandığında işe yarayacaktır. Unutmayın Bilmek Uygulamaktır. Yoksa sadece program olarak kalacaktır.


  • Öncelikle bedenen ve zihnen iyi bir dinlenin. Kendinizi dinleyin. 

  • Üniversite hedefiniz için;  bölümlerle ilgili bilgi edinmek, bölümlerden hangi dersler var?, Bu dersler bana uygun mu?( ders içerikleri), İş alanları?, Özel Sektör ve Atama Oranları?, Ortalama mezun?, Mezunların ne iş yaptığı?, Bu bölümde sen neler yapabilirsin?, Yurtdışı çalışma olanakları? gibi soruların için İŞKUR, Kariyer.net, Anlatsın, YÖK ATLAS, Üniversitelerin resmi sayfaları, Youtube Röportajları, Mezunlar ile İletişime geçmek, URAP, TÜMA gibi sitelerden araştırma yapmak senin tercihlerini doğru yapmanı sağlayacaktır. Bu bir süreçtir. Hemen karar vermek zorunda değilsin. 

  • İyi bir üniversitede okumak ve daha sonrasındaki kariyerin için Yaz sürecini iyi değerlendirmek gerekir. Öncelikle kendine 1-2 hafta dinlenmek için zaman ver ve günlük oluşturacağın rutinler, aktiviteler konusunda bir planlama yap. 

  • Planlama sana özgü olmalı. Planın uygulanması için, hangi saatlerde ne kadar süreyle nasıl, nerede, hangi kaynak,video ile çalışacaksın? Yaz için görmek istediğin yerler, okumak istediğin kitaplar, sosyal ilişkiler, internet erişimi, sana uygun kaynak seçimi gibi araştırma yapıp plan yapmak, daha iyi sonuçlar verecektir. 


  • Hangi dersi, hangi kaynaktan, hangi kanaldan çalışacağınızla ilgili araştırma yapın.  Özellikle MEB OGM materyal sayfasında dersleri takip etmeniz, not çıkarmanız önerilmektedir. https://ogmmateryal.eba.gov.tr/ders-sunulari


  • Karar verdiğiniz kanal ve kitapla o dersi bitirmeniz konularda eksik kalmamanız bakımından iyi olacaktır. 


  • Kendi çalışma durumunuza göre günlük  sayısal sözel olarak planlama yapmak önemlidir.  Her gün mutlaka Türkçe ve Matematiğe yer vermek gerekir. 


  • Konuları öğrenirken, video ya da kitaptan kendine ait notlar çıkarmak ve hiçbir konuyu atlamadan çalışmak gerekir.


  • Konu çalıştın, notlar tuttun, sonra soru çözümüne geçmelisin. Soru çözümünde zorlandığın, yapamadığın soruların çözümünü öğrenmeli ve kendin çözebilir hale gelmelisin. 


  • Program; Konu Saati, Soru Saati, Tekrar Saatleri şeklinde ilerlemelidir.


  • Günlük ve haftalık tekrarlarını, kendin kendine  konuyu anlatarak, notlarına bakmadan yapıyor olman gerekir. 


  • Sınav süreci bir bütündür. fiziksel ihtiyaçlar (uyku ve beslenme gib) Dersler, aile hayatın, sosyal ilişkilerin, derslere tutumun, sınavla ilgili düşüncelerin, motivasyonun ve bunu sürdürme yetin hepsi birbiriyle ilişkilidir. Bu süreçte dengede kalmak amaçtır. 


  • Sizlerle konu bazlı örnek program paylaşılmıştır. 


https://www.rehberlikservisim.com/wp-content/uploads/2022/06/TYT-yaz-tatili-derss-calisma-programi-ve-takip-formu-2022.pdf


https://www.rehberlikservisim.com/wp-content/uploads/2022/06/TYT-AYT-esit-agirlik-yaz-tatili-ders-calisma-programi-.pdf


https://www.rehberlikservisim.com/wp-content/uploads/2022/06/TYT-sozel-yaz-tatili-ders-calisma-programi.pdf

‘Unutmayın yapabileceğiniz şeyleri yapmaya çalışırsanız, kendinizi hayretler içinde bırakacak sonuçlar alırsınız.’ 

Ritminizi yakalayacağınız, dinlenmeli, keyifli, sizi potansiyelinizin en iyi versiyonuna ulaştıracak bir yaz geçirmeniz dileğiyle…


KOŞMADAN KOŞAMAZSINIZ

‘BİLMEK UYGULAMAKTIR’

Uzman Psikolojik Danışman 

Sibel AYDENİZ

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.06.2024 - Güncelleme: 24.06.2024 09:42 - Görüntülenme: 4873
  Beğen | 4  kişi beğendi