May

Okulumuz 9. Ve 10.Sınıf öğrencilerimize yönelik Bursa gezimizi 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirdik.

May

Okulumuz 11. ve 12.Sınıf öğrencilerimizle koç üniversitesi gezisi gerçekleştirdik.

May

Türk Dili ve Edebiyâtı öğretmenimiz Ömer Yalçın tarafından hazırlanan 2024 Kifâyetsiz Kelimeler Ajandası, öğrencilerimizin istifadesine sunuldu.

May

Nihad Sâmi Banarlı’nın, “Bir kelime millet tarafından bir günde yapılmaz. Her kelimenin sesinde ve manasında onu yaratan milletin, yontuluşu asırları kaplamış emeği vardır.” ifadesinin somutlaştırılmış örneğini sunmak amacıyla oluşturduğumuz “Kifâyetsiz Kelimeler Sergisi”nin açılışını Maltepe Kaymakamımız Sayın Bahri Tiryaki Bey ve Maltepe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Altınöz Bey ile gerçekleştirdik.

Selamını Maltepe Kaymakamımız Sayın Bahri Tiryaki Bey ile ulaştıran İstanbul Valimiz Sayın Davut Gül Bey’e, Maltepe Kaymakamımız Sayın Bahri Tiryaki Bey’e, Maltepe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Altınöz Bey’e ve Maltepe Eski Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Faik Kaptan Bey'e teveccühleri için müteşekkiriz.

Serginin oluşması için olağanüstü çaba sarf eden Ömer Yalçın’a, Mustafa Ceylan’a, Mehmet Seymen’e, Göknur Çelik’e ve Şeyma Betül Ceylan’a, 11. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Kifâyetsiz Kelimeler Dergisi, sizlerle! İyi okumalar!

May

KTS Koordinatörümüz Göknur ÇELİK hocamızın öncülüğünde düzenlediğimiz, YKS hazırlık ekibimizden 143 öğrencimiz, görevli öğretmenleriyle birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Rumeli Feneri’ndeki Sarıyer Marmaracık Şehit Halil Kantarcı Gençlik Kampı’nda YKS Kampı etkinliğini gerçekleştirdi. Mübarek Ramazan ayında sahur, iftar, teravih ile manevi yönü güçlü kampımızda 3 günde 3 hatim okundu. Doğayla iç içe dolu dolu üç gün geçiren gençlerimiz, etütlerle eksiklerini tamamladılar. Bunun yanında el sanatları dalında ebru sanatını icra ettiler, sokak oyunları ile ter attılar. Macera parkurunda heyecan dolu bir aksiyon yaşadılar. Karaoke ile stres attılar. Öğrencilerimizin motivasyonunu güçlendirmeyi hedefleyen bu kamp YKS’ye 80 gün kala öğrencilerimize tekrardan güçlü bir enerji verdi. Bu enerji ile kalan günleri en verimli şekilde geçireceklerine ve en güzel sonuçları alacaklarına inancımız tamdır. Tüm öğrencilerimize başarılar diler, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze ve Kamp Liderimiz Nejla ASLAN hanıma misafirperverlikleri için teşekkür ederiz. #şehitosmanyılmazaihl#YKS2024#YKS2025

May

Öğrencilerilerimize yeni ufuklar açması, geleceklerini planlamaları amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi'nin düzenlediği çalıştaya 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizle iştirak ettik.

May

Adını ŞOYAİHL`NİN SESİ koyduğumuz dergimizin ilk sayısını çıkarmış olup yayın yolculuğumuza başlıyoruz. Bu sayımızda okulumuzu tanıttık, faaliyetlerimizden bahsettik. Öğretmen ve öğrencilerimizin şiir, yazı ve çalışmalarıyla dergimizi zenginleştirdik. Emeklerimizi işleyerek oluşturduğumuz dergimizin mutluluğu siz okuyucularımızın beğenisi ile daha da artacaktır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, keyifli okumalar diliyoruz.

May

Okulumuzu masa  tenisi  turnuvasında temsil eden öğrencilerimiz Meryem Betül Gümüştakım, Nisa Su Gençkurt ve Nisa Tuğçe Selçuk'a teşekkür ederiz.

May

Kişisel ve Gelişim Programıyla Ritmini Yakala çevrimi oturumumuz bu haftaki Özgüven Geliştirme konusunu işledik.

May

Önce ses vardı, sonra söz. Şair aşkın şavkını duyunca nağmeyle buluştu şiir. Şiir kimi zaman hüzünle, kimi zaman sevdayla eşlik etti bize. Bestelenen şiirler dinletimizde sözü hem sesiyle hem nağmesiyle sizlere sunduk. Sözün ve sesin hemhal olduğu dinletimizde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, şiir dolu günler dileriz.

May

Okulumuz 11.Sınıf sayısal grubu öğrencileri sosyal medya bağımlılığına dikkat çekmek adına Bilişim Teknolojileri Haftası için pano çalışması yaptılar.

May

Kifâyetsiz Kelimeler Sergisi, 06 Mayıs 2024 Salı günü açılıyor.

Nis

Arkadaşlık İlişkileri

Kiminle/Kimlerle  arkadaş oluruz?

Arkadaşlarımız bizi nasıl etkiler? ya da Biz arkadaşlarımızı nasıl etkileriz?

"Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim"

"İnsibağ(huy aktarımı)"

"Mü'min mü'minin aynasıdır"

"Kişi arkadaşının dini üzeredir"

Arkadaşlık ilişkileri bağlamında öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini, arkadaşlık biçimleri ve etkileri üzerine  öğrencilerimizle sınıf rehberliği gerçekleştirdik.

Nis

Kişisel ve Kariyer Gelişim için Ritmini Yakala  rehberlik mottomuzla öğrencilerimize çevrimiçi Mesleki Eğilim Belirleme Envanteri uyguladık.