Sözlük Özgürlüktür proje kapsamında

*Kitap okuma çalışması,

*Şiir yazma ve okuma çalışmaları

*Anahtar kelimelerle piyes ,fabl,öykü,masal yazma çalışmaları yapılıp yazılan piyesler sınıfta canlandırıldı.

*Deyimler ve Atasözleri okumalari,

*Deyimleri ve Atasözleri resimleme çalışmaları,

*Kelime türetme çalışmaları yapıldı.

Şbt

Ben Okuyorum İstanbul Okuyor projesi kapsamında kitap okuyoruz.Okuma saatlerinde okuduğumuz kitapların tahlillerini yapıyoruz

Filistin konulu resim sergimiz

Şbt

Okulumuzda Filistin'e yardım için meyve kermesi düzenlendi. Lise ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen kermesten elde edilen gelir Filistin için gönderildi. Allah kabul etsin .

"Her Kitap Yeni Bir Hayat " Yarışması

Şbt

07.02.2024 tarihinde 12.40-13.20 arasında okul zümre başkanları toplantısı yapıldı. Toplantıda okulun akademik başarı durumu, II. dönemin planlanması, sosyal sorumluluk projesi ele alındı. Zümrelerin eğitim- öğretim yılı içinde okul içi ve okul dışında yürütecekleri faaliyetler değerlendirildi. I. dönem katılım sağlanan yarışma sonuçları değerlendirildi. Okul-veli - öğrenci çerçevesinde kararlar alındı. Toplantı dilek ve temennilerin ardından sonlandırıldı.

Şbt

8/A ve 8/B sınıflarıyla ogretmenlerimiz İdris Tuna ve Sibel Aydeniz rehberliğinde 30 Kasım 2023 Perşembe günü Beylerbeyi ve Küçüksu Kasrı Saraylarına gezi düzenlenmiş, Sabancı ogretmenevi'nde yemek molası verilmiştir. Ders içerikli ve eğitici gezinin hem eğitim yönünden hem de eğlenme amacıyla düzenlenen gezinin çok faydaları olduğu, katılımcıların çok memnun olduğu gözlemlenmiştir.

Şbt

Okulumuz Gezi ve İnceleme Kulübü ve Meslek dersleri zümresi işbirliğiyle 18 Aralık 2023 Pazartesi günü İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi gezisi yapılmıştır. Gezi sırasında Türk İslam bilim adamlarının bilime ve günümüz uygarlığının gelişimine katkılarına şahitlik edilmiş bu konuda merhum Prof. Dr. Fuat SEZGİN hocanın çalışmaları tarih öğretmenimiz Şaban ULUSOY ve meslek dersleri öğretmenimiz Mustafa CEYLAN tarafından öğrencilere anlatılmıştır. Öğrencilerimizin geçmişten ilham alarak milli ve manevi bilinç oluşturma alanında çok faydalı bir gezi oldu.

Şbt

Öğretmenlerimizle eğitimlerimiz, istişarelerimiz devam ediyor.

Şbt

Rehberlik Servisi olarak velilerimizle  görüşmelerimiz devam etmektedir.

Şbt

11. ve 12. sınıfta okuyan gönüllü öğrencilerimizle çevrimiçi, Psikolog Annamaria Genovasi ve Rehberlik Servisi ile Kendini Tanıma yolculuğunda olan öğrencilerimizle eğitimlerimiz devam ediyor.

Şbt

Okulumuz Gezi ve İnceleme Kulübü tarafından lise öğrencilerimize yönelik olarak 17 Ocak 2023 tarihinde Body Worlds Animal Inside Out - Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi gezisi yapılmıştır.

Hayvanlar aleminin muazzam çeşitliliğine ve organizmaların karmaşıklığının görüldüğü bir anatomik gezi oldu.

Doğal yollarla hayatını kaybetmiş gerçek hayvan bedenlerinin, plastinasyon teknolojisiyle estetik ve sanatsal bir şekilde görüldüğü bu etkinlikte, 3.2 tonluk bir filden dev bir zürafaya, yaklaşık 100 farklı hayvan türü görülmüştür.

Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Başkent Ankara Gezisi

Okulumuz Gezi ve İnceleme Kulübü tarafından 9 Aralık 2023 Cumartesi günü yapılan Ankara gezisinde katılımcı öğrencilerle birlikte Cumhuriyetin ilan edildiği İlk TBMM ve ikinci TBMM ziyaret edildi, daha sonra Hacı Bayram Veli Camii ve Türbesi ziyaretinden sonra tarihe şahitlik etmiş olan Ulucanlar Cezaevi müzesi ve Cumhuriyetimizim banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir ziyareti yapıldı. Son olarakta Cumhurbaşkanlığı Külliyesin de bulunan Millet Kütüphanesini ziyaret edilerek İstanbul’a dönüldü.

Şbt

Okulumuz yıldız ve küçük kızlar kaleli yakan top takımlarımız ile genç kızlar Masa Tenisi takımımız ilçe turnuvalarına katılmak için gün sayıyor

Şbt

Valilik onaylı Okul Spor Kulüpleri kapsamında kurulan Şehit Osman Yılmaz İHL Spor Kulübü satranç takımı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.