T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Şehit Osman Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

ÖĞRENME STİLİN NE?

 

Öğrenme Stilleri ;

Her öğrencinin bilgiyi öğrenirken ve hatırlarken; kendine özgü kullandığı yollardır.

Öğrenme stilini keşfetmek akademik ve sosyal başarıyı arttırır.

Her birey birden fazla öğrenme stiline sahip olabilir ve bu öğrenme düzeyini farklı düzeylerde kullanılıyor olabilir.

Öğrenme stilleri değişmez değildir, değişebilir.

Öğrenme Stilleri 

1. GÖRSEL ÖĞRENME STİLİNE SAHİP OLANLAR;

Bilgi görsel ve yazılı bir şekilde sunulduğunda en iyi şekilde öğrenir.      Bu öğrenciler genelde sessiz bir ortamda ve yalnız çalışmaktan hoşlanırlar. Ayrıca bilgileri hatırlamak için zihinlerinde canlandırırlar. Ders çalışırken renkli kalemler kullanabilir. Düzenli not tutup, kavram haritaları kullanabilir.Konularla ilgili videoları, sunumları, araştırmaları inceleyebilirler.

2. İŞİTSEL ÖĞRENME STİLİNE SAHİP OLANLAR;

Bu öğrenme stiline sahip insanlar, bilgi sözel olarak sunulduğunda en iyi şekilde öğrenir. Bir sınıf ortamında dersi dinleyerek ya da grup tartışmalarına katılarak daha iyi öğrenirler. Bir şeyi hatırlamaya çalıştıklarında genellikle yüksek sesle tekrar eder, bilginin açıklanış şeklini zihinlerinde tutmaya çalışırlar. Öğrenmesi zor ve yeni konulara çalışırken sesinizi kaydedip, tekrar dinleyebilir. Aynanın karşısına geçip çalıştığınız konuyu kendinize anlatabilir, Bir konuyu pekiştirmek için arkadaşlarınızla konuyu tartışın yada anlatım yapabilirler.

3.DOKUNSAL ÖĞRENME STİLİNE SAHİP OLANLAR;

Bu öğrenme stiline sahip insanlar, fiziksel olarak bir faaliyeti yaptıkları zaman en iyi şekilde öğrenirler. Sınıf ortamında materyalleri kullandıkları ve onlarla deneme yaptıklarında en iyi şekilde öğrenirler. Birçalışmaya başlamadan önce zihinlerinde canlandırır, sonra çalışmayı yapmaya başlarlar.

Uzun süre hareketsiz olmak zor olacağından ders çalışırken pomodoro tekniğini kullanabilir,Aldığınız notları tekrar yazarak çalışabilir,Aldığınız notları tekrar yazarak çalışabilirler.

Öğrencilerimize çevrimiçi olarak Öğrenme Stilleri Envanteri uyguladık. Öğrenme stilleri envanter sonuçlarını rehberlik servisinden alabilir, çalışma sürecini değerlendirebilirsiniz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2024 - Güncelleme: 22.03.2024 13:57 - Görüntülenme: 42
  Beğen | 0  kişi beğendi