OKUL İÇİ ETKİNLİKLER MATEMATİK

Mrt

Matematiği sevdirerek öğretmek amacıyla düzenlediğimiz pi günü etkinliği kapsamında öğrencilerimizle pano düzenlendi. Çember çizip  ip, makas, cetvel ve pergel aracılığıyla çevresini ölçüp çemberin çapına bölerek Pi sayısını uygulayarak buldular.

Ock

Okulumuz 11 sınıf öğrencilerimizle Fizik öğretmeni Olcay DEMİR rehberliğinde roketini tasarla ve uçur etkinliği gerçekleştirdik.

Etkinliğimizde Fen Bilimleri, Mühendislik, Sanat ve Matematik alanlarına özgü bilgi ve becerilerin disiplinler arası yaklaşımla bir arada kullanılması amaçlanmıştır. Etkinlikle öğrenciler tasarım odaklı düşünme deneyimi yaşayarak,  yeni fikir üretme, paylaşma, bir işi başarma  duygusuyla eğlenceli vakit geçirdi.

Öğrencilerimiz ile 'Matematiği Seviyorum'  panosu hazırlandı.

Panomuzda Origami, Sudoku bulmacaları ve zeka oyunları ile matematikten bilgiler bulunuyor.