ETKİLİ İNSAN OLMAK

Etkili insan Olmak (Zaman Yönetimi, Motivasyon, Etkili Çalışma)

Hepimizin 24 saati var ve bu 24 saat içinde yapıp ettiklerimiz bizim yaşamdaki yerimizi belirliyor. Ben bu 24 saatte neler yapıyorum? Gün içinde yaptıklarımın ne kadar farkındayım? Kendimi bu konuda ne kadar tanıyorum? Gün içerisinde neler yapıyorum? Neye ne kadar zaman veriyorum?

Yaşamdaki hedeflerime amacıma ulaşmak için ne yapmalıyım? Nasıl Davranmalıyım? Davranışlarım beni hedeflerime götürür mü?

Yaptığım davranışlarda motivasyon kaynağım ne?

Harekete geçmemi engelleyen ne? Ben hangi kategorideyim?

Nasıl plan yapmalıyım? Acil/Acil değil-Önemli/Önemli Değil matrisinde ben en çok neredeyim? Yaptığım eylemler beni hedefime götürecek mi?

Planlarım;Somut, uygulanabilir ve zaman aralıklı olmalı. Küçük adımlarla, yapmam gerekenleri kolaylaştırarak ve en önemlisi sahip olduğum bilgileri yaşamda kullanarak kendi gelişim sürecimde etkin rol oynayabilirim.

Rehberlik Servisi tarafından Beyhan Budak’ın ‘Etkili Zaman Yönetimi’videosundan kesitlerle öğrencilerimizle motivasyon, etkili zaman yönetimi ve çalışma konusunda interaktif şekilde paylaşımlarda bulunduk. Ayrıca öğrencilerimize James Clear'ın ATOMİK ALIŞKANLIKLAR ve Stephen R.Covey'in ETKİLİ İNSANLARIN 7 ALIŞKANLIĞI kitabını önerip kısa bilgiler üzerine konuştuk.

28-04-202328-04-202328-04-202328-04-202328-04-2023

Yayın: 28.04.2023 - Güncelleme: 28.04.2023 12:33 - Görüntülenme: 66