T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Şehit Osman Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

2023-2024 REHBERLİK MOTTOSU RİTMİNİ YAKALA

Sevgili Öğrencilerimiz; 

Bu dönemin sizler için etkili, eğlenceli ve keşifli olması için öncelikle Ritmimizi Yakalıyoruz.

Her birinizin birbirinden farklı noktalarda, farklı koşullarda ve farklı özelliklerinizin olduğunu kabul edip kendinize uygun bir program yapmak için Rehberlik Servisi yanınızda. 

Ritmimizi Yakalamak İçin; 

1- Uyku ve Beslenme

6-8 saat uyku düzeni ve dengeli beslenme( sürekli halsizlik, yorgunluk,dikkat dağınıklığı, sık eklem ağrıları hissediyorsanız kan tahlili yaptırmanız gerekmektedir.)Uyku düzenini kendi metabolizman, evdeki durumlara göre düzenleyebilirsin. 

2- Basit Ve Somut Plan Yapmak

Okuldan eve gidince yemeğe kadar günlük işlenen ders tekrarı ( Bugün matematik dersi var eve gidince işlediğimiz matematiği tekrar edeceğim, Akşam çayından sonra matematik ödevi yapacağım, ve matematik sorusu çözeceğim gibi) 

Günlük-Haftalık- Aylık bitireceğim konuları belirlemek programımı ona göre oluşturmak. 

Çalışma yerini düzenlemek, çalışacağın kitap, defter, kalem bulundurman yeterli olabilir. 

Zihnine net, somut yönergeler vermek.

⏳Hergün 20 dakika 20 soru paragraf sorusu çözerek dikkat süreni arttırmak,okuma, okuduğunu anlama, anladığını  yorumlama,muhakeme etme özeliğini geliştirebilirsin.

Konu tekrarı planı olmazsa olmaz.(Kendine göre konulara gün sayısı ver, bu konuyu 2 günde bitirebilirim gibi) 

🪟ilk dönem 2 haftada bir ya da kendi ritmine göre ayda bir farklı ortamlarda farklı kişilerle deneme sınavlarına katılmak ve öncelikle çalıştığın konulardaki çıkan soruların analizi yapmak, yapamadıklarını mutlaka sormak; çalışmanın kısa zamanlarda somut olarak görmeni sağlayabilir.

⏳Matematik konularını evde çalışıp ve bir test soru çözmeyle uğraşıp okulda ardaşlarınla soru çözümü sana ve arkadaşına katkı sağlayacaktır unutma.(Akran öğrenmesi kalıcı ve keyifli olur) 

Okul derslerini günlük tekrar yaparak hem kalıcı öğrenme hem de sınavlarda daha çok başarı sağlayabilirsin.

Sınav başarın için net hedefi yapmak senin için daha somut ve motive edici olacaktır. Bunun için YÖKATLAS’da istediğin bölümlerinin net sayılarına ve sıralamalarına bakman çalışma programı oluşturmana katkı sağlayacaktır.

🫂Arkadaşlarınla ve ailenle geçireceğin keyifli vakitler başarını arttıracaktır.  

Ortalama 9 aylık süreçte kendine özel, basit ve somut bir planla üniversite hedefine kendi ritminle kendi hedeflerin doğrultusunda yürüyeceksin. 

🫂Lise sürecini noktalayacağın bu yılda keyifli ve hedefine ulaşacak bir dönem seninle olsunArkadaşların, Öğretmenlerin,Ailen ve Rehberlik Servisi senin yanında

Uzman Psikolojik Danışman Sibel AYDENİZ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.10.2023 - Güncelleme: 01.10.2023 13:23 - Görüntülenme: 32
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Rehberlik ,